Tuesday, June 30, 2015

Mutasd az otthonod, avagy az első poszt

Aki az ureleonora.com oldalt követi és járt már a galériámban, nagyjából tud rólam és a művészetemről ezt-azt. Ez a blog azonban arra hivatott, hogy jóval személyesebb hangnemben meséljek magamról, családomról, otthonomról, utazásaimról és a batikról, mely kitölti életem...
Az otthon védelmező funkciója és inspiráló hangulata számunkra is meghatározó, életünk nagyon fontos része A készen vásárolt, kissé hűvös hangulatú modern házat saját ízlésünkre formáltuk az elmúlt évek alatt, ezért a szobákban nem csak Nana, Zsiga, Milán és Nadin, azaz a családtagok saját személyisége, de az évenként megejtett kéthónapos utazásaink összes emléke, élménye sűrűsödik.


 Az átalakítás a lépcsőzetes kert rendezésével és a látványos „lebegő terasz” megkomponálásával kezdődött, mely azóta a kedvenc sziesztázó helyünk tavasztól őszig.  A sok munkával megkomponált konyha marokkói hangulatú  lámpái, a rusztikusra antikolt bútor, az Iamart tengerkék mintás cementlapjai mind-mind a hosszú mediterrán nyarainkat idézik.




 A Gaudi ihlette a rejtett világítású nappalinkba organikus falakat szerettünk volna, melyet terveink alapján Koloncsák Ferenc és Hegybíró Dani épületszobrász- díszletfestők kiviteleztek. Ha kedvetek van többet megtudni a munkáról, szívesen elmesélik egy posztban. Egy virágindás türkíz kerámia kályhát is álmodtunk a falak és a természetes anyagú bútoraink közé, melyre Murányi Éva és Murányi István keramikusoknál bukkantunk.



 A fürdővel egybenyitott hálószobát a fagerendák, a nagy üvegfelületek, a sejtelmes lila árnyalatok teszik igazán látványossá. Az elefántos gyöngyös falikárpit Indiából érkezett, ahogy a ház egészét megtöltő egzotikus tömörfa bútorok is, melyeket a keleti kultúrának elkötelezett Aura Home-tól vásároltunk. Érdekes üzlet ez, érdekes tulajdonosokkal…  Az inkább távolkeleti ejtőzésre hasonlító fürdőszobánkat nagyon kedveljük. Kivitelezője Kerezsi Vince volt, az aranyló mozaikokat a Sicis-nél, a teakfa bútorokat szintén az óbudai Auránál fedeztük fel hozzá.




Az emeleti részben találhatók a gyerekszobák is, amikről – és lakóikról – egy külön posztban mesélek majd. Kérlek ezt ne vegyétek szülői elfogultságnak, de gyermekeim megérnek egy színes fejezetet, ahogy párom, Zsiga is…
Ígérem,otthonom arculatának változásairól beszámolok majd nektek, mert új tárgyak, bútorok és batikképek sűrűn járnak mifelénk!
Ha tetszett amit olvastál, csatlakozz az ureleonora batik galéria facebok oldalunkhoz és oszd meg a posztot barátaid között! Jövő héten találkozunk!
Nana
(fotók: Script fotó)



 
 

2 comments:

  1. Hajrá! ;) Találj sok örömöt a blogozásban! Üdvözlettel: egy régi bloggerina! ♥

    ReplyDelete
  2. De Drága vagy! köszi bloggerina!!

    ReplyDelete